U bent blijkbaar geïnteresseerd in pianomuziek en wilt wel wat meer weten over de mogelijkheden die ik u te bieden heb.

Wat maakt de piano zo bijzonder?
De piano is een uitzonderlijk instrument. Elke muziekstijl kan ermee worden gespeeld, of het nu klassieke muziek is, romantische muziek, moderne of populaire muziek. In al deze genres kan de piano als solo-instrument of als onderdeel van een groter geheel worden ingezet. Met het sprankelende geluid van de piano is het mogelijk om een verhaal te vertellen tot in de kleinste details. Je kunt een vogel laten zingen of een waterval laten kletteren. Is het niet heerlijk je emoties over te brengen via de snaren van dit instrument? De toetsen te bespelen en zo je eigen stemmingen, of die van de componist, te laten klinken?

DSC01254

Het mooie van de piano is dat je in de gelegenheid bent om je eigen orkest te zijn. Een klein orkest waarin je naast de melodie je eigen begeleiding kunt spelen. Het is zelfs mogelijk om meerstemmig te spelen. Of het nu twee-, drie- of vierstemmig is, het kan allemaal. En dat met maar twee handen op één klavier.
Kunt u zich voorstellen wat er allemaal mogelijk wordt als er maar liefst vier handen op één klavier spelen? Een bijzondere ervaring, dit quatre-mains spel, waarin de vingers en handen van twee musici in elkaar verstrengeld raken en samen een emotioneel geheel vormen. Een lust voor het oor, maar niet minder voor het oog. Het bezoeken van een quatre-mainsconcert is een ervaring om nooit te vergeten.

Bent u geraakt door de piano en wilt u meer informatie, dan kunt u die op deze site vinden.